Kip kerrie met ananas

kip-kerrie

Oude favoriet van Eelco. Recept aangepast omdat hier prei haast niet te vinden is of erg duur. Daar is aubergine voor in de plaats gekomen.

Ingredienten voor 1 persoon

  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 teentje gesnipperde knoflook
  • 100 a 125 gram kipfilet (1 kipfilet) in blokjes van 1 1/2 x 1 1/2 cm gesneden
  • 2 champignons in plakjes gesneden
  • 1/2 paprika in stukken van 1 1/2 x 1 1/2 cm gesneden
  • 2 plakken aubergine in stukken van 1 1/2 x 1 1/2 cm gesneden
  • 2 plakken ananas vers 1 blikje ananas in stukken van 1 1/2 x 1 1/2 cm gesneden
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels suiker afhankelijk van de zoetheid van de ananas (uit blik geen suiker meer nodig)
  • 100 ml crema
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels curry
  • 1 eetlepel geelwortel
  • 1 theelepel sambal
  • zout peper

Bereiden

Bak de knoflook en de ui tot de ui glazig is.
Voeg daarna de champignons en kip toe.
Laat even doorbakken.
Voeg daarna de aubergine, paprika, ananas, curry, zout, peper en geelwortel toe.
Voeg  het water toe en maizena.
Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel suiker, zout en peper toe.
Voeg de room toe.
Voeg de sambal toe en serveer.