Verkoop van Big

Onder de voorbereidingen voor onze reis valt ook het leeg maken van ons huis. Alle privé spullen moeten er namelijk uit omdat we het willen gaan verhuren. Om te voorkomen dat we 5 containers moeten huren voor het opslaan van onze spullen gooien we een hoop spullen in de verkoop (zie bv http:eaartsen.marktplaza.nl). Zo hadden we ook Big te koop staan, met de tekst ‘Zielige big zoekt nieuw huis’  Vraagprijs was 5 euro, niet duur!


Er kwam een reactie op…. van ene frans, die 50 cent zakgeld had voor Big. Het werd een hele email uitwisseling waaruit al snel bleek dat frans niet zo jong was als dat hij zich voordeed. Maar wie het was ….. geen idee. Mijn eerste idee was Lex, projectleider van mijn huidige project bij LogicaCMG. Maar om de een of andere reden liet ik dat idee snel varen. Het emailen met Frans werd steeds hilarischer, collega’s gingen zoeken naar Frans mogelijke woonplaats, en we elke ochtend enorme lol over de emails, het werd een ware Soap. Iedereen lachtte zich gek, Lex niet het minst….!!


Na de laatste email tussen Frans en mij waren we het eens over de prijs 2,5 euro, maar….


Ik wilde wel dat we konden zien waar Big naar toe ging. Die ochtend werd ik op mijn mobiel gebeld: Frans aan de lijn!!!  Frans wilde graag Big komen ophalen, maar kwam dan langss met al zijn vriendjes van de inrichting. Geen probleem vond ik, terwijl de tranen over mijn wangen biggelden van het lachen. Aan het einde van het gesprek vroeg Frans naar….LEX!! Het bleek dus toch Lex te zijn, die een ex-project collega van hem (en Bas) had laten bellen.


Helaas was er een einde gekomen aan een spannende periode emailen met Frans. Het wordt toch een vriend van je….!!!! Big is uiteindelijk door Lex gekocht en heeft een plekje gekregen als projectBig bij LogicaCMG.
Frans Kaas wrote:


mag big bij mij komen wonen?

ik heb 50 cent gespaart

of kunt je big voor mij bewaren.

Over 2 weken heb ik weer 50 cent gespaart

Dan kan ik 1 euro voor big geven

 

 

Eelco Aartsen wrote:

 

Big mag bij jou komen wonen,

maar mijn vriendin wil er minimaal 2,5 euro

voor hebben.

Je moet dus nog eventjes doorsparen,

maar dan is Big voor jou

 

Frans Kaas wrote:

 

het duurt heeeeel lang vordat ik 2,50 Euro heb gespaart.

Mag Big niet eerder bij mij komen ?

Moet Big echt 2,50 Euro kosten van jou

vriendin?

 

 

Eelco Aartsen wrote:

 

Mijn vriendin is keihard met onderhandelen.

Dus lager gaat ze niet.

Hoe moet Big bij jou komen? Met de bus? Kan wel

vanuit zaandam naar Velzen, toch?

 

 

Frans Kaas wrote:

 

Mijn mama heeft Big gezien op internet.

zij geeft ook 1 euro. Dus ik heb nu 2.

Geeft jou vriend big wel voor 2 euro.? Anders

moet ik nog 2 weken sparen.

dan heb ik big over 1 maand.

 

 

Eelco Aartsen wrote:

 

Ik heb het aan mijn vriendIN gevraagd. Maar zij wil

Big niet afstaan voor 2 euro. Nog even doorsparen dus…

 

 

Frans Kaas wrote:

 

Breng jij big naar mijn huis als ik het geld heb?

 

 

Eelco Aartsen wrote:

 

Verzenden van Big kost 5,5 euro, want Big past niet door

de brievenbus…. Je wou Big toch ophalen?

 

 

Frans Kaas wrote:

 

Jij wilt veel geld voor big. Maar jij wilt niks terug

doen. Dat vind ik niet zo eerlijk.

Nou kost big nog veel meer aan mij.

hebben jullie ook zoveel voor big betaalt ?

waarom mag big niet meer bij jullie wonen?

 

 

Eelco Aartsen wrote:

 

Beste Frans

 

Big kan niet alleen hier blijven,

want wij gaan weg

En Big zorgt niet goed voor zichzelf

dus dat is pech

 

Veel geld is het niet voor Big

Het is een lief beest,

maar met het openbaar vervoer

is hij nog nooit geweest.

 

En opsturen wordt wat duur

Want die 5,5 euro kost de post

dat is veel geld niet voor ons,

maar is nou eenmaal verzenden kost

 

Dus kom je ‘m halen

en neem je 2,5 euro mee

Dan zit Big straks met jou

in de auto heel tevree

 

groetjes,

eelco

 

 

Frans Kaas wrote:

 

Als u zegt : het is niet veel geld

Dan blijft wel onvermeld

voor wie u denkt dat dit geldt.

 

Want wat veel is voor de een

is voor de ander bijna geen

Die uitspraak is dus niet zo algemeen

 

Maar afgezien wie wat nou gunt

Het vervoer van big  is en blijft een punt

Big in de bus, is dat geen stunt?

 

Op de fiets kan ook een optie zijn

Voor een big is een fietstochtje ook heel fijn.

Want denkt u? Houdt big van een fietsfestijn?

 

Concluderend :

Big moeten we blijven begeleiden

Om tijdens jullie afwezigheid te vermijden

Dat hij pluche komt te overlijden.

 

 

Groetjes,

Frans.

7 jaar.

 

 

Frans Kaas wrote:

 

Rond big is het nu stil

Betekent dat dat u niet verkopen wil?

Eens worden wij het wel over de prijs.

En over de wijze van een big op reis.

Ik bied u 2.50 Euro voor dit beest

Geeft u een bevestiging als u dit leest?

 

groet,

Frans Kaas

7 jaar (over een maand een jaartje ouder)

 

 

Eelco Aartsen wrote:

 

Het afscheid nemen van Big

is een drama op zich

We moeten er een beetje aan wennen

dat Big ons straks misschien niet meer zal kennen

 

Voordat Big dan ook voor 2,5 euro ons huis verlaat

en voor altijd bij u wonen gaat

Lijkt een kennismaking ons heel fijn

om er zeker van te zijn

dat Big een goed tehuis gaat vinden,

met leuke, lieve, nieuwe vrinden

 

Komen jullie dan langs ons huisje rijden,

dan zullen wij Big voorzichtig voorbereiden

 

Tot ziens?

Eelco


Big wordt projectBig