4Daagse, dag 4: de dood of de gladiolen

Bas had slecht geslapen door de pijn in haar heupen. Eelco had zalig geslapen, maar bij het aantrekken van zijn schoenen merkte hij het al direct: de pijn in de tenen was er nog, balen. Helaas bleek ook nog de weersvoorspelling correct, het regende pijpenstelen! In regenpak dus vertrokken. Studenten liepen tussen ons door met een rek regenjassen te koop, anderen hadden een barkruk op hun hoofd tegen de regen en zongen op de wijs van Marco Borsato’s ‘Dromen zijn bedrog’: ‘En als ik wakker wordt dan lopen jullie nog’. Het werd gewaardeerd door de lopers. En … wat een vreugd… na twee straten hield het op met regenen en werden duizenden regenpakken weer uitgetrokken

Bas d’r heupen deden ook nog pijn. Besloten werd dus om langzaam te lopen, om er vooral voor te zorgen dat de pijn niet erger werd. Bas merkte echter dat Eelco steeds stiller werd. Eelco begon zich niet zo goed te voelen, en Bas besloot dat Eelco aan de Bouilion moest. Bas d’r heupen deden ook nog pijn. Besloten werd dus om langzaam te lopen, om er vooral voor te zorgen dat de pijn niet erger werd. Bas merkte echter dat Eelco steeds stiller werd. Eelco begon zich niet zo goed te voelen, en Bas besloot dat Eelco aan de Bouillon moest.
04_Eelco_heeft_last_van_z_n_tenen_en_phones_homeDe tenen werden nog eens bekeken, en er was eigenlijk niets bijzonders te zien,
behalve… de pleister tegen blaren plakte twee tenen aan elkaar, waardoor ze geen bewegingsvrijheid meer hadden. Na het verwijderen van het plakkende stuk pleister bleek de pijn inderdaad daardoor veroorzaakt te zijn, en werd al snel minder.

De tocht ging verder, en het werd warmer. Eelco’s voeten deden pijn en bas d’r heupen en schenen deden pijn. Er werd dus veel gepauzeerd. Rob, Anky en Pieter meldden dat ze bij Cuijk zouden opstappen. Het duurde lang voor we daar waren, we hadden veel pauzes nodig. Het meelopen van Rob, Anky en Pieter hielp echter wel. Het zorgde voor wat afleiding en ondersteuning. Ze droegen de ruzak en jassen en haalde water, zodat Bas en Eelco niet in de rij hoefden te staan. Totale ondersteuning! Fantastisch. Toch waren er nog veel pauzes nodig. Het ging de langste dag worden. Tijdens een van die pauzes nam Bas een hap van een krentenbol waar zich een wesp op had genesteld zodat Bas in d’r mond werd gestoken! Dat kon er ook nog wel bij.

13_YES_Nijmegen_is_gehaald_nog_5_KmOndertussen SMS-ten Herman, Tjitske en Rineke dat ze bij de Finish stonden. Maar die was nog zoooo ver weg! En het was zo’n lange, rechte weg naar de Via Gladiola. Het publiek was fantastisch, de sfeer was goed, maar ooh die pijn! Op een gegeven moment was dan toch Nijmegen bereikt. Een foto van dit heilige moment: de start van de Via Gladiola. Maar dan moet je nog 5 Km! Er was toch nog een pauze nodig, en zelfs vlak voor de Finish ging Bas huilend van de pijn in haar heupen aan de kant zitten. Onze inhalers stonden exact op de door hen geSMS-te plek, en we konden ons in hun armen laten vallen, tranen prikten achter de ogen.

26_Basje_LACHTWe moesten echter nog wat verder, de finish over en de medaille in ontvangst nemen. En wat duurt dat dan lang. Bas kon niet meer lachen, tot ze de medaille opgespeld kreeg. De ontmoetingsplek ‘Meet-and-greet’ was Bas 200 meter te ver. Ze stortte ter plekke op de grond en weigerde verder te lopen. Daar werd met de inhalers en meelopers gedronken op de pijnlijke, maar goede afloop. De buit was binnen, de strijd gestreden. Het deed pijn, en zoals de 4-daagse organisatie terecht zegt: het is een wandelprestatietocht. Je doet het niet zomaar. Dat hebben Bas, Pieter en Eelco aan den lijve ondervonden.

Iedereen nogmaals bedankt voor het aanmoedigen via mail, telefoon, SMS en via deze website. Het heeft absoluut geholpen! In het bijzonder de Pieter die helaas moest uitvallen, meelopers  Rob en Anky. En als laatste, maar als bovenste beste: Herman en Tjitske die ons zowel overdag als ‘savonds verzorgd en gesteund hebben. Vooraf konden we niet vermoeden hoe welkom die ondersteuning was: KLASSE EN DUIZEND MAAL DANK!!!

De laatste foto’s zijn toegevoegd aan het album over de 4Daagse.

Ten slotte nog enkele sites met meer informatie en beeldmateriaal: