Aankomst Cancun Airport

IM003797Eindelijk! Het eerste verhaaltje en foto´s op BasEnEelco.nl!

Na lang wachten op Schiphol, geen video on board, en koude omeletten kwamen we toch aan op Cancun! 33 graden en lekker vochtig. We waren moe en wilden naar Isla Mujeres. Cancun zelf is een soort Benidorm. Hoge hoteltorens, dikke Amerikanen etc. Isla Mujeres is alles behalve dat. Overdag nog een beetje, maar als de dagjesmensen weg zijn is het een lekkere mix van Mexicanen, backpackers en nog een handje vol andere toeristen.

IM003780Maar… daar moesten we eerst nog zien te komen. En je weet, als ´ervaren´ globe-trotter, dat je bij je entree altijd bedonderd wordt. Want daar zijn taxi-chaufeurs dol op: vermoeide toeristen die moeten wennen aan geld, hitte en cultuur. En die toeristen willen maar één ding, en dat is: snel naar een hotel, hostel of andere plek waar ze kunnen rusten. Dus daar staan de mannen: where you want to go to? En al wat jij wil: kan niet, dat is te duur, dat is gesloten etc. Eerst hadden we namelijk geld nodig. Pinnen kon, was ons verteld. Ja, maar niet op de terminal waar wij waren geland. Een ´behulpzame´ man die er met 2 mobiele telefoons erg officieel uit probeerde te zien vertelde ons dat het nu helaas pauze was voor de banken, en dus niet gepind kon worden. Daarbij wijzend op zijn mobiele telefoon. We konden maar beter met hem meegaan. ECHT NIET!! Nu hadden we toch profijt van onze Neckermann reis, want onze reisbegeleidster (blijft zij echt de hele tijd bij ons?) vertelde ons dat we konden pinnen in terminal 2. Een gratis shuttle ging daarheen. Na het pinnen (eerste apparaat stuk, 2e werkte wel), op zoek naar vervoer. Weer een aardige chaufeur die vertelde dat 2 bustickets veel duurder waren dan zijn taxi. We vertelden dat we voor de lol willen wachten op een bus, ook al kost dat meer. Hij geloofde het kennelijk…

IM003880_Koude_kokosnoot_halenUiteindelijk is het gelukt. De bus bracht ons keurig in het centrum van Cancun. Daar ging een bus naar Puerto Juarez, en vanaf daar de boot naar Isla Mujeres, het eiland van de vrouwen. Het hostel had een double vrij, dus we konden ons settlen. Uitrusten, biertje drinken, en gaan bedenken wat we de met onze nieuw verworven vrijheid gaan doen….

Kijk voor onze eerste foto´s hier.