Informatie over, en onze route door Guatemala

Kerstmarkt in Chichicastenango

Guatemala
Eind november 2004 zijn we vanuit Belize met de boot Guatemala binnen gekomen. Het land waar we oorspronkelijk onze reis zouden beginnen. We zijn eerst direct naar San Pedro La Laguna gegaan waar we 5 weken Spaanse les hebben gehad. Na nog wat rondkijken daar zijn we Guatemala rond gaan reizen, met de klok mee. Daarna zijn we weer naar San Pedro teruggekeerd om spullen op te halen en nog wat Spaanse les te nemen. Daarna zijn we via Antigua, Monterico en Esquipulas richting de grens van El Salvador gegaan en zo werd 19 mei 2005 was onze laatste dag in Guatemala. Zie onze route op het onderstaande kaartje.

Vorig land / Previous country                    Volgend land / Next country

Informatie over Guatemala
Guatemala ligt in Midden Amerika tussen aan de noordkant Mexico en Belize en aan het zuidenHonduras en El Salvador.. Guatemala grenst aan de ene kant aan de Stille Oceaan en aan de andere kant aan de Caribische zee. De kustlijn heeft een lengte van 400 kilometer. De oppervlakte van Guatemala is 108.890 vierkante kilometer. Guatemala is daarmee iets meer dan 3 keer zo groot als Nederland.

Het landschap van Guatemala is in vier gedeelten te verdelen. 1.het hoogland 2. de hellingen aan beide zijden van dat hoogland 3.de Petén-regio met vooral grasland en tropisch oerwouden 4. de kustvlakten en de grote meren.

Deze informatie komt van Landenweb: http://www.landenweb.com/l.cfm?LandID=190&GUATEMALA