De webserver is aangevallen

Gisteren en vandaag (27 en 28 juli) zijn aanvallen uitgevoerd op de webserver. eerst is geprobeerd de mailserver te gebruiken voor SPAM doeleinden. Dit houdt in dat anderen door gebruik te maken van onze mailserver duizenden mailtjes wilden versturen over de hele wereld. Dit is niet gelukt, maar hierdoor is de mailserver tijdelijk niet te bereiken geweest.

Vandaag is geprobeerd in te breken op de server. Ook dit is gelukkig niet gelukt!! Gevolg was wel dat er zoveel netwerk verkeer plaats vond dat de website niet meer te benaderen was. Ik heb geen idee WIE het was, maar de aanval heeft plaats gevonden vanuit Polen.

Ik denk het probleem voor dit moment opgelost te hebben.

Het kan nog zijn dat er de komende dagen wat problemen zijn met de verbinding, maar ik hoop dat dan snel op te lossen.

Sorry voor het ongemak.

Groeten Peter (beheerder van de website)