Information over, en onze route door Costa Rica

Op 30 september komen we onze 7e land binnen. Bijna een jaar op pad, dat schiet dus lekker op…NOT! Op 19 november 2005 hebben we het land verlaten. Echt veel hebben we niet gezien van het land, deels door het slechte weer, maar voornamelijk door Eelco’s hernia problemen. Zie hieronder het kaartje met de route. Klik op de kaart voor de foto’s van het land.

Vorig land / Previous Country  Volgende land / Next country

 

Vlag van Costa RicaAlgemene Informatie
Costa Rica (officieel: República de Costa Rica), is een republiek in Midden-Amerika. De totale oppervlakte van het land bedraagt 51.100 km2, en daarmee is Costa Rica ca. 1,4 keer zo groot als Nederland en het op twee na kleinste land van het Amerikaanse vasteland. Op sommige plaatsen is Costa Rica minder dan 145 km breed en slechts 290 km lang.

Costa Rica grenst in het noordwesten aan Nicaragua (309 km), in het zuidoosten aan Panama (330 km), in het westen aan de Stille of Grote Oceaan en in het oosten aan de Caribische Zee. De kustlijn van Costa Rica heeft een totale lengte van ca. 1300 km; De Caribische kust is ca. 200 km lang en de kust van de Stille Oceaan ca. 1100 km.

Enkele eilanden die tot Costa Rica behoren zijn Isla Chira (43 km2) in de Golf van Nicoya, Isla Tortuga, Isla del Caño, Isla San Lucas en Isla Cabo Blanco. Tot het Costa Ricaanse grondgebied behoort ook het onbewoonde Isla del Coco (22 km2), dat op 532 km afstand van het vasteland in de Stille Oceaan ligt.

De regering van Costa Rica heeft ca. 11% van het landoppervlak wettelijk als natuurgebied aangemerkt. Deze ‘parques nationales’ en ‘reservas biológicas’ zijn goed toegankelijk en alle ecosystemen zijn hier vertegenwoordigd.

(bron en meer informatie: http://www.landenweb.com/l.cfm?LandID=188&COSTA%20RICA)