Boekentip – Het gewicht van alle dingen

We kwamen een nederlandse verhalenbundel tegen die we van harte kunnen aanbevelen.

Titel: Latijns-Amerika
Uitgeverij Arena bv, Amsterdam
ISBN 90 6974 648 4

De bundel bevat 3 verhalen door Latijns-Amerikaanse schrijfsters:

  1. De liefdeskoningin van de Amazonde – Cecile Pineda
  2. Het gewicht van alle dingen – Sandra Benitez
  3. Dat wat in mijn hart is – Marcela Serrano

Met name het tweede verhaal sprak ons erg aan. Dat gaat over de een jongetje van 9 jaar in de burgeroorlog van El Salvador rond 1990. Erg aangrijpend, en voor ons bracht het zware herinneringen naar boven over de dingen die we in El Salvador van mensen hebben gehoord en in musea hebben gezien. Het eerste verhaal is een grappig, lekker leesbaar verhaal, over een meisje dat op haar trouwdag ontdekt dat haar tante een bordeel heeft en daar later ook gaat werken. De twee verhalen vormen een rare combinatie, maar als je dat van te voren weet is er niets aan de hand. Het derde verhaal zijn wij niet doorheen gekomen, dat is vertaald door iemand die te veel van bijzinnen houdt. Daar houden wij niet zoveel van.

Het 2e verhaal, “Het gewicht van alle dingen” is ook los verkrijgbaar: ISBN: 90-6974-400-7, Uitgeverij Arena.