Zes maanden zeilen voor de boeg

Bas en ik gaan zeilen op de Tres Hombres! En dat wordt hard werken, maar mooi leven. De Tres Hombres is een vrachtschip zonder motor, een uniek schip. Het zeilt dus niet voor de show, nee, er wordt echt vracht vervoerd. Koffie, cacao, rum, wijn, chocolade en zout worden vervoerd over de wereldzeeën. En wij gaan mee als trainee, of ‘deckhand’. Al doende zullen wij steeds meer leren van het zeilen op de Tres Hombres. We varen zoals in de gouden eeuw, op de wind naar de Caraïben. Dat klinkt idyllisch, maar door mijn eerdere ervaring op de Tres Hombres weet ik dat er ook minder fijne momenten zullen voorkomen. Je zit tenslotte dagen lang met een groep mensen op één boot en met die groep moet je het zien te rooien. Maar, ik weet ook van mijn vorige ervaring dat het een onvoorstelbaar mooie ervaring gaat worden. Zeilen op de Tres Hombres is een belevenis. Wat een schip, het doet iets met de mensen. Geen motorgeluid, geen diesellucht, alleen maar wind (of geen wind), water, de bemanning en het schip. En af en toe een haven waar je weer even kan bijkomen, douchen en bijtanken.

Over iets meer dan een week en dan vertrekken we vanuit Den Helder met de Tres Hombres. Bas gaat ‘alleen’ maar heen, naar de Dominicaanse Republiek, en ik vaar ook weer terug.

Reisschema

Het reisschema is uiteraard onder voorbehoud, want weersomstandigheden of andere gebeurtenissen kunnen hier makkelijk wijzigingen in veroorzaken. Zie voor de laatste informatie: http://fairtransport.eu/sail-along/trans-atlantic-voyages/

 

3 april 2016 Den Helder, NL
18 april 2016 Douarnenez, FR
15 mei 2016 Madeira, Portugal
12 juni 2016 Grenada
23 juni 2016 Santa Marta, Colombia
13 juli 2016 Boca Chica, Dom rep.
21 aug 2016 Horta, Azoren
22 sep 2016 Amsterdam

 

 

Ons volgen

Wij zelf zijn niet of nauwelijks bereikbaar, internet hebben we niet aan boord, telefonisch bereik is er niet, alleen in de havens, maar we zijn toch redelijk te volgen:

Fair Transport Blog
Vanaf de  Tres Hombres worden regelmatig berichten gepubliceerd op de blog van Fair Transport, het bedrijf achter de Tres Hombres. Om beurten schrijven de opvarende een artikel. Wil je hiervan makkelijker op de hoogte gehouden worden, dan hebben ze ook een Facebook pagina die je kan volgen.

Bas en Eelco Blog
Als het kan zullen we uiteraard ook zelf iets plaatsen op ons eigen BasEnEelco  blog waar je dit nu leest, wat we vervolgens ook zullen plaatsen op Facebook en Google+.

Zaanradio
De lokale radiozender gaat aandacht aan ons besteden. Vanavond wordt het eerste gesprek opgenomen. We gaan proberen in de havens telefonisch (skype) contact op te nemen met ze voor een interview. http://www.zaanradio.nl/

Kaart met de locatie van de Tres Hombres
Op de Tres Hombres pagina van Fair Transport kan je precies volgen waar we ons straks bevinden. Daar staan ook de laatste blog-artikelen. Voor het gemak hebben we het kaartje ook op onze eigen site gezet, ga naar www.baseneelco.nl – ‘Tres Hombres locatie’

Foto’s van mijn vorige reis met de Tres Hombres

In 2013 ben ik al eens met de Tres Hombres mee gegaan. Mijn eerste plan was alleen héén, naar Kopenhagen. Maar toen we eenmaal daar waren vond ik het zo gaaf dat ik ook weer mee terug ben gezeild. Drie weken om nooit te vergeten. En dat mag ik nu zes maanden gaan meemaken! Zie hier de foto’s van deze vorig trip.

 

Prachtige video over de Tres Hombres

Om een goed beeld te krijgen van het leven aan boord is deze video absoluut de moeite waard. Je ziet ook goed hoe klein het scheepje eigenlijk maar is. Het stuk over de Tres Hombres begint ongeveer bij minuut 8 en duurt een half uur.