Geen wind, dus nog even genieten van La Palma

Om te zeilen heb je wind nodig. Geen wind betekent dus dat we nog niet vertrekken. Jammer, maar het geeft ons wel de mogelijkheid om het eiland nog wat beter te verkennen en nog wat meer aan het schip te doen.

Rum ingeladen, maar geen wind

imageDe vaten Aldea rum waren ondertussen al ingeladen, de grote voorraad voedsel was ingeslagen, maar, geen wind! En aangezien het weinig zin heeft om een paar dagen voor de kust van La Palma te dobberen en je door je voorraden heen te eten werd besloten te wachten. Ondertussen is het vrijdag 27 mei en schijnt de wind in aantocht te zijn. Dus wellicht vertrekken we morgen of overmorgen dan eindelijk.

Twee dagen toeren over het eiland

imageBehalve werken aan het schip was er daardoor ook ruime gelegenheid om het eiland te verkennen. Samen met Ernst en Sam, en later ook Carl, hebben we een auto gehuurd en zijn we twee dagen over het eiland heen gecrost. Dus twee dagen genieten van een enorm gevarieerd landschap. In één van de dorpen zagen we de voorbereidingen van een katholiek feest. In het droge vulkanische zuiden zagen we de zoutwinning. In de hoge gebergtes in het midden is het fantastisch om te wandelen. En de tropische watervallen in het noorden waren adembenemend. We stonden echt versteld van de gevarieerdheid van La Palma. Vooral de omgeving rondom de waterval Tide was overweldigend, prachtig!

Ook culinair genieten

imageBehalve goede rum en sigaren blijken ze hier ook erg goede wijn te hebben. Er gaat dus een kistje mee voor thuis. En we hebben erg leuk en lekker gegeten in het kleinste restaurant van het eiland, vier tafels. Want de kok aan boord is prima, maar het is toch ook wel eens lekker om je tanden weer eens in een goede steak te zetten.

Hopelijk echt het laatste bericht vanuit La Palma

Nu is het dus duimen voor wind, want nog langer hier rondhangen gaat toch tegen staan. We hebben een laatste was gedaan en zijn er klaar voor, we willen zeilen! Dus hopelijk tot over pas enkele weken.

Foto’s van een weekje La Palma