Bas En Eelco Go @rt

Om het huis te verhuren gaan al onze eigen foto’s en posters van de wand af. Er moet echter wel wat aan de wand hangen, dus moest er kunst komen. Maar kunst is duur. Dus wilden we zelf aan de gang. Maar wat maken? Het moesten namelijk best grote doeken worden.

We zagen een 3-luik van een hond. Dat zag er zo simpel uit,  dat we dachten: ‘Dat kunnen wij ook!’. Zo gezegd zo gedaan. Eerst hebben we het in het klein uitgeprobeerd. We hadden nog latex van de hal en slaapkamer, dus we konden aan de slag. Het lukte, dus hebben we 3 doeken van 60×60 gekocht bij ’t kwassie en daar voor het echie aan de slag gegaan. En zo hadden we ons eerste stuk kunst; een beetje geleend, en een beetje van ons zelf.

Vervolgens moest ook nog een ander groot doek komen, iets van 100 x 120 cm. Wat daarop moest wisten we nog niet. Bas had wat dingetjes geprobeerd in het klein. En dat zag er leuk uit. In het groot viel het echter tegen. Nieuwe Inspiratie ie werd gevonden in een foto die we destijds van Bas hadden genomen, en al jaren bij ons in de woonkamer hangt onder de titel: ‘Tikkie Topless’.

Twee uitprobeersels verder bleek dit wel potentie te hebben. Alleen de achtergrond was nog moeilijk. Inspiratie daarvoor kwam uit een andere foto die al jaren bij ons aan de muur hangt, namelijk een foto van de Toyota Landcruiser waarmee Rob, Richard en Eelco over de Sahara duinen crossen. Een nieuw uitprobeersel slaagde goed genoeg om het toen in het groot uit te proberen. Na veel bloed, zweet en tranen hangt het eindresultaat nu bij ons aan de muur.

Bekijk alle foto’s in het fotoalbum: Bas En Eelco Go @art