4Daagse, dag 2: Afscheid van Pieter en Bas?


Dag twee was op alle fronten een bewogen dag. Pieter had al direct veel last van zijn voeten en moest daardoor helaas al snel afhaken. Dus nog geen uur na de start liepen Bas en Eelco met z’n tweeën verder, en was Pieter op weg naar de bus om terug te gaan. Bas en Eelco gingen verder en hadden mooi weer. Mistig, maar mooi. De beruchte dijk naar Niftrik was in een mooie nevel gehuld. Helaas begon bij Bas ook de pijn op te spelen. Na diverse stops en bijna tranen moest ook Bas opgeven, ze zag het niet meer zitten.

11_Eelco_wordt_opgevangen_door_Tjitske_en_HermanNa Bas d’r afhaken had Eelco het voornamelijk geestelijk zwaar. Maar zijn ouders Herman en Tjitske zorgden gelukkig een uurtje verderop voor opvang in de vorm van koffie, een stoel, een kruk en een luisterend oor. Eelco kon weer verder! Herman en Tjitske zouden daarna Bas gaan ophalen. Maar bij Niftrik aangekomen was er geen Bas te bekennen. Bas bleek toch verder te zijn gelopen! Dat wist een een andere uitvaller hen te vertellen. Bas had echter geen mobiel bij zich, dus hoe het nu met haar ging, geen idee. Herman en Tjitske gingen snel terug naar de opvangplek en konden daar een kwiek lopende Bas voorzien van drinken en eten. Het ging dus goed met haar!
Later belde Eelco nog met Herman, maar er was nog geen teken van Bas. Eelco had een fantastische tocht door Wijchen en Beuningen, maar had er graag met de anderen gelopen. Gelukkig liep hij er niet echt alleen en werd er ook vollop gebeld en geSMS’t. Mede daardoor ging het, ondanks de best hevige pijn in de voeten, toch goed.

17_Dus_Bas_gaat_toch_door_naar_dag_IIIIn Nijmegen begon het te onweren en te regenen, maar Eelco was rond half vier binnen. Van Bas was ondertussen nog geen enkel teken, die zou dus ook wel ergens in de regen lopen. Maar liep ze nog, of was ze toch uitgevallen? Pieter deed voor Eelco de deur open op het logeeradres en wat later kwam ook Bas binnen. Een kwartier voor sluitingstijd (16:45) was ze de finish overgegaan. Ze was door de pauze dermate opgeknapt dat ze toch nog verder wilde. Een masseur heeft haar vervolgens gemasseerd en voelde direct aan haar voeten dat het haar gal was (!!????) En daarvoor moet ze bittere dingen eten, zoals witlof. Bij gebrek aan witlof heeft hij paardebloemblaadjes voor Bas geplukt. En Bas heeft die lekker opgepeuzeld: “Ze smaakten best lekker”. Alles om maar van de pijn af te komen. De regen heeft ze lopend doorgebracht onder de paraplu van een echte langeafstandloper die haar ook al babbelend door de pijn heen hielp. Bas toch nog door dag 2 heen!

En zo is de dag geëindigt met uiteindelijk maar één uitvaller. Pieter gaat naar huis, maar komt Bas en Eelco vrijdag inhalen. Ankie en e.v.t Rob (Snelders) komen morgen een stuk meelopen ter ondersteuning. De weersverwachting is redelijk, dus op naar dag drie, de 7 heuvelen, volgens velen de mooiste dag. Dat kan zijn, maar persoonlijk lijkt ons a.s. zaterdag ook een hele mooie dag….