4Daagse, dag 1: de dag van Elst

De wekker ging om 2:45, wat een K… tijd. Snel bammetjes gesmeerd en naar de bus. Die bus kwam niet erg, zouden we ‘m gemist hebben? Maar nee, de bus kwam, wel wat te laat en erg vol, maar hij bracht ons tot aan de start. Dat ging weer soepel, zodat we om 4:15 konden beginnen met lopen. Een belevenis. Snel Rob Snelders gebeld om hem even deelgenoot te laten zijn van datgene wat hij moet missen. En het werd steeds mooier! Mooi weer en allemaal mensen die ons toejuichen in de dorpen, wat een feest!  Eelco’s ouders zouden voor eten en drinken zorgen onderweg, en dan konden we mooi onze regenkleding meegeven, die was overbodig. …. Dus niet, want het begon te regenen. En het stopte ook niet meer. Ja, toen we weer thuis waren, maar tijdens het lopen bleef het regenen. Dus regenpakken aan en doorlopen. Maar het feest is dan een stuk minder. Ook de mensen langs de kant hebben het dan een stuk minder leuk, dus minder enthousiaste aanmoedigingen. Maar goed, het ging nog.

16_Vinden_we_het_nog_leukDe communicatie met de voederwagen van Tjitske en Herman ging moeizaam. Eelco’s beltegoed was op en je hoorde de telefoon niet overgaan door de herrie. En als je ‘m dan hoorde, moest je ‘m uit je regenjas vissen, waarna de verbinding vaak al weer weg was. Bovendien was er zowiezo slecht bereik en als je dan contact had was het nauwelijks verstaanbaar door alle fanfare, disco’s en militairengezang. Maar uiteindelijk hebben we toch elkaar gevonden, en in een drassig weiland konden we even rusten, eten en drinken. Vanaf daar was het nog ‘maar’ 8 Km. Een makkie…pfff, dus niet. We zijn toch wel redelijk stuk gegaan. Hoewel het Pieter wel beter is gegaan dan hij had verwacht. Bas ging zoals verwacht, en heeft dus gewoon veel pijn. En Eelco heeft, zoals altijd, last van z’n achillespezen, maar heeft ook voor het eerst blaren, veroorzaakt door het vele regenwater in de schoenen. Dus hoewel redelijk stuk, hebben we het dus wel gehaald, en binnen een zeer redelijke tijd, want half 3 waren we bij de finish. Daar bleek dat Pieter niet had hoeven lopen, door een fout in de registratie was hij al afgemeld! Voor ‘niets’ gelopen dus!

Hierbij ook alle mensen bedankt die ons belden of SMS-den. Erg leuk, en zeker later op de dag, erg welkome ondersteuning en afleiding. Hou dat vol! Ook al bellen of SMS’en wij niet terug, want het bereik is slecht. Zo kan Pieter alleen bellen met z’n hoofd hier uit het dakraam, hij kan dus niet iedereen terugbellen/SMS’en, maar alles wordt gewaardeerd.

Voor ons is het dus blaren verbinden, schurende liesplekken insmeren en op naar de volgende dag! Tot morgen.

Kijk voor de foto’s in het 4Daagse album