Informatie over, en onze reis door Belize

Volgend land / Next country

In Belize is onze reis ‘echt’ begonnen. Na wat uitgerust en bijgekleurd te zijn op Isla Mujeres in Mexico zijn we bijna direct doorgegaan naar Belize. Op het kaartje hiernaast zie je onze route.

De berichten die we vanuit Belize hebben verstuurd vind je hier. De foto’s van Belize vind je hier.

 

IM004337_The_Split_van_Caye_Caulker

 

Informatie over Belize
(het vroegere Brits-Honduras), is een parlementaire democratie binnen het Gemenebest van Naties, en is gelegen op het schiereiland Yucatán aan de oostkust van Midden-Amerika. Belize grenst in het noorden aan Mexico (250 km), in het westen en zuiden aan Guatemala (266 km) en in het oosten aan de Caribische Zee.
De totale oppervlakte van Belize bedraagt 22.965 km2. Het vasteland van Belize is 288 kilometer lang en maximaal 109 kilometer breed. Na El Salvador is Belize het kleinste land van Midden-Amerika. De Amerikaanse steden Miami, Houston en New Orleans liggen op ca. 1200 kilometer.
Voor de 280 kilometer lange kust liggen koraalriffen en meer dan 200 zogenaamde “cays”, uit koraal bestaande zandige palmeneilandjes. Ambergris Caye is de grootste en is 40 km lang en maximaal 7,2 kilometer breed. Voor de kust van Belize ligt het op één na grootste barrièrerif ter wereld (360 kilometer lang) en het grootste op het westelijk halfrond. Alleen het Grote Barrière Rif bij Australië is nog langer. Drie van vier grote atollen op het westelijk halfrond liggen voor de kust van Belize. De kuststreek en het noordelijke deel van het vasteland zijn vlak, maar het zuiden en het westen (Mayagebergte) stijgt snel naar gemiddeld 1000 meter hoogte. Het hoogste punt van Belize is de Victoria Peak met 1120 meter. Het Mayagebergte beslaat in totaal ca. eenderde van de totale oppervlakte van Belize.

Zie voor meer informtie over Belize: http://www.landenweb.com/l.cfm?LandID=117&BELIZE