Gewonden en zelfs een dode bij de Rodeo in Granada

Hoewel we niet in Florida zitten, merken we hier wel wat van de orkaan die momenteel Florida teistert. Het regent hier namelijk wat heftiger en onregelmatiger dan normaal. In de hoofdstad zijn zelfs doden gevallen. Zo erg hebben wij het niet, maar er vallen toch wat uitjes in het water… Niet de rodeo waarvan je hiernaast de foto ziet. Maar daarover straks meer. Eerst over de verregende uitjes.


IMG_4243_En_inderdaad_het_begon_te_gietenEen kristalhelder kratermeer… met regen

Zoals ons uitje vanuit Granada naar Laguna Apoyo. Het moest er prachtig zijn, mooi helder zwemwater, prachtig uitzicht. Toen we vertrokken was het stralend weer, maar in de bus zagen we het al aankomen. Donkere wolken. Toen we de krater inliepen begon het inderdaad te regenen. EN NIET ZO ZUINIG OOK!!! We besloten (te laat dus) maar terug te gaan. We kregen gelukkig een lift terug naar de bus, alleen was het wel achterin een pickup, dus nat werden we evengoed.

 


IMG_4258_Toeristenfoto_van_Bas_en_Eelco_bij_Laguna_de_ApoyoUitje naar Catarina iets beter geluk

Ons uitje naar Catarina, een klein dorpje in de buurt van Granada, slaagde iets beter. Net voor de buien losbarste waren we op ´El Mirador´, het uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over wederom Laguna de Apoyo, maar ook over Granada. Snel een foto genomen en weer terug naar de bus. Beide uitjes zijn te zien in het Laguna Apoyo album.

 

 

 

Alweer kunst gekocht
IMG_4191_Carlos_P_rez_Lopez_Masaya_Honduras_2005Ons voornemen om uit ieder land een schilderij te kopen is ook hier goed gelukt. Zo goed dat we twijfelen of we dit wel moeten voortzetten. Zo´n groot huis hebben we nu ook weer niet. Maar dat zijn latere zorgen, desnoods beginnen we een kunstuitleen. Iemand geinterresseerd? In Masaya hebben we namelijk 2 grote schilderijen gekocht, en het kostte (relatief) een habbekrats. Zie het souvenieralbum voor de grotere versies van beide schilderijen.

 

 

 


IMG_4206_StadhuisGewonden en zelfs een dode bij de Rodeo in Granada

We schrijven dit vanuit Granada, wederom een prachtige oud koloniale stad aan het Lagu de Nicaragua. We beginnen ondertussen redelijk kerkjesmoe te worden. We hebben dus slechts een beetje rondgelopen, niet meer per sé alles willen zien. Maar goed, Granada is de mooiste stad van Nicaragua, dus die kunnen we moeilijk overslaan, toch?
IMG_4267_Draaimolen_en_reuzenradAbsoluut een andere belevenis werd de rodeo hier. We hadden al gehoord dat er een dode was gevallen. Sensatiebelust als we zijn wilden we dat dus zien! De rodeo werd gehouden op het Centro Turistico (toegang 10 eurocent) en was onderdeel van een kermis. Alleen al bij het zien van de toestellen houden wij westerlingen ons hart vast, laat staan dat we er in gaan. Gammele constructies die ook nog eens harder gaan dan bij ons, brrrrr… ons niet gezien! De rodeo (toegang 1 euro voor de goede plaatsen bovenin) was erg populair. Volledige families zaten er lekker te eten en te drinken. We hadden van anderen gehoord dat de sfeer ´s avonds wat grimmiger was, maar overdag was het relatief gemoedelijk. De eerste man die we op een geteisterde stier zagen zitten bleef er heel erg lang op zitten.
IMG_4272De stier leek erg moe. Wij vonden het al gelijk niet leuk meer. Hoewel de man/jongen wel aardig bloedde hadden we meer met de stier te doen. Maar de tweede kandidaat werd zo snel van de stier afgeslingerd dat we geen tijd hadden om een filmpje te maken, dit was leuk! Hup stier!!! Ik stond klaar met de camera in filmstand voor de volgende, en dat was de hoofdprijs. De man werd er direct afgeslingerd en de stier nam de man daarna op de horens. De stier keerde zich daarna om, om nogmaals toe te slaan. Maar de man had geluk, want de stier mistte en sprong over de man heen. Daarna werd de stier afgeleid en werd de man van het veld afgesleept. We waren eigenlijk verbijsterd over het gevaarlijke spelletje dat ze hier spelen met hun leven. Er staan geen ambulances klaar, we hebben zelfs geen EHBO of iets dergelijks gezien. De mensen zijn niet verzekerd en moeten vaak met lichamelijk arbeid hun brood verdienen. En dan laten ze zich zo toetakelen. Maar wie weet krijgen ze er een hoop geld voor. En als je arm bent dan lijkt dit een mooie manier om geld te verdienen. Er volgden nog wat andere gekken die vrij snel van de stier werden afgeworpen. Bovendien begon het ook weer te gieten en werd de arena dus een enorme modderpoel. Wij hadden genoeg gezien. Wil jij het ook zien, dat kan in het Granada album. Het filmpje is wel wat groot (meer dan 18 Mb), maar de moeite waard! (Overigens, het uploaden van het filmpje uit Leon was destijds mislukt, nu staat het er wél)

Plannen
Vandaag gaan we naar Isla Ometepe. Door de last van mijn heup gaan we daar helaas niet de vulkaan beklimmen, maar het schijnt evengoed de moeite waard te zijn om te bezoeken. In Nicaragua willen we ook nog op zoek naar eierenleggende schildpadden en nog naar de Corn Islands. Dan hebben we Nicaragua gezien en gaan we op naar Costa Rica. Daar hebben we een afspraak met een oude schoolvriend van me die al 10 jaar daar woont. Leuk! Maar eerst nog ´even´ de rest van Nicaragua doen.

Groeten Bas en Eelco