We genieten niet zo van Costa Rica als dat het land verdient

Deze foto is genomen vanaf het balkon van het huis van Wouter, een oude schoolvriend van me die in de buurt van San Jose woont. We zitten hier nu al een tijdje te niksen, helaas. Want de problemen met mijn heup blijven voortduren. Voorlopige conlusie van de dokter hier is dat het geen slijmbeursontsteking is maar een pees in de lies. Ik slik daar nu medicijnen voor, maar heb eerlijk gezegd zo mijn twijfels of het wel is wat hij vermoedt.

Wandelen door de mist
IMG_5051_De_eerste_brugVoor zover de gezondheidsperikelen het toelaten proberen we toch nog van het land te genieten. Want het is absoluut prachtig, het heeft een onvoorstel veelzijdig landschap met veel natuur en dat op een relatief klein oppervlakte (50.000 Km2). Het is wel wat duurder dan andere landen, maar er zijn evengoed volop mogelijkheden om met een beperkter budget evengoed te genieten. Zo hebben we in Monteverde/Santa Elena nog een zogenaamde Skywalk gedaan, waarbij je over bruggen door het oerwoud loopt. Door de mist hing er een hele bijzondere sfeer. Zie de foto´s die we hebben toegevoegd aan het Monteverde album.

 


@@@@@IMG_5200_Arenal_de_volgende_ochtend_uit_de_wolkenMeest actieve vulkaan houdt het ook rustig

Vulkaan Arenal spuwt regelmatig lava uit, maar toen wij er waren was het ´s avonds bewolkt en hield hij zich verder rustig. Dure tours waren dus niet nodig, het uitzicht vanaf het hostel in La Fortuna was voldoende. La Fortuna was wel even schrikken, qua toerisme dan. Volop toerbureaus, amerikanen in grote auto´s, luxe restuarants. Hmmm… vinden wij dit nog leuk? In de buurt van het hostel was gelukkig een rivier met IMG_5198_La_Fortuna_is_erg_toeristisch_we_schrikken_ons_een_hoedjeswimminghole, dus daar hebben wij gezeten en gezwommen. Dat past beter bij onze manier van reizen dan de super-de-luze Hot Springs waar je voor 30 dollar naar binnen mag. De ´vakantiegangers´ vinden het prachtig, de ‘rugzakkers’ die er wel heen waren geweest vonden het te plastic. Wij hebben het dus ook links laten liggen. Zie de foto´s van La Fortuna.

 


@@@@@IMG_5246_Vlak_voor_het_raftenRaften op de Sarapiqui

Wel een keer de buidel opengetrokken, hoewel dat zelfs wel meeviel, voor het raften. Bas had het nog nooit gedaan, en voor mij was het ook al weer 15 jaar geleden. Dus in La Virgen zijn wij de Sarapiqui afgedobberd op een klasse 3 à 4 rapid. Erg leuk, en goed voor je Spaans, want je moest snel reageren op Adelante (naar voren), Atras (naar achteren), Izquierda (links) en Derecha (rechts). Dat willen we nog wel een keertje, maar dan nog wat wilder graag! Helaas weinig foto´s van het raften in het fotoalbum van La Virgen, want een onze camera kan niet tegen water.

 

Springende schildpadden!
IMG_5267_Schildpad_in_actieNa La Virgen zijn we naar Heredia gegaan, waar we voornamelijk waren om de Zoo Ave te bezoeken. Want waar zie je dieren het beste? Juist, in de dierentuin. Zoo Ave richt zich voornamelijk op vogels, waar het ook broed- en terugzet projecten voor heeft. Maar ook de 4 aapsoorten van Costa Rica, en de vele schildpaddensoorten zijn er te zien. Wij zagen de bewegelijkste schildpadden die we ooit hadden gezien. Te snel voor de foto! Van Heredia en de Zoo hebben we een album. Maar van alle plantjes en diertjes die we op de foto zetten hebben we een apart Planten en Diertjes album gemaakt.

 


@@@@@IMG_5331_Wouter_legt_uit_aan_Bas_hoe_je_stekjes_moet_makenBij Wouter en Nicole op bezoek

Met Wouter heb ik 6 jaar op het VWO in Rooswijk gezeten. Na zijn studie is hij hier in Costa Rica terecht gekomen. Samen met Nicole en hun 2 kinderen Irene en Mark wonen ze in Paraiso, vlakbij Cartago, bij hun eigen bedrijf. Ze exporteren vele soorten stekjes naar (voornamelijk) Nederland. En nu zien we elkaar weer! Wonderlijk, zo na meer dan 20 jaar elkaar niet te hebben gezien. We zijn beiden wat ouder, hebben wat minder haar, maar het voelt toch niet alsof het 20 jaar geleden is. We logeren nu bij hen, of sterker nog, wij passen op dit moment op hun huis, want zij zijn een weekend weg. En aangezien hun Spaans wat beter is zijn we ze erg dankbaar dat ze ons bijstaan in het dokterbezoek. Wellicht dat we hen nog wat kunnen helpen met wat computer hand-en spandiensten. Want dat mag best voor hun gastvrijheid en onderstaand uitzicht over de bergen rondom Paraiso. Zie ook het fotoalbum van Paraiso.

IMG_5361_Uitzicht_vanaf_het_terras

En hoe nu verder?
Dat hangt eigenlijk voornamelijk van mijn gezondheidsproblemen af. Zolang het niet over is lijkt verstandiger even hier in de buurt te blijven. In de hoofdstad San Jose is waarschijnlijk de beste medische zorg te vinden. Wellicht dat we dan naar San Jose zelf gaan, zodat Mark zijn eigen kamertje weer terug kan krijgen en wij dichter bij het ziekenhuis zelf zitten.

Tot volgende keer, hopelijk met goed nieuws!
Groeten,
Bas en Eelco