De pillen en rust hebben niet gewerkt

Aan de titel van dit artikel kunnen jullie het al aflezen. Helaas, geen goed nieuws over mijn heup. Het is dus géén slijmbeursontsteking, géén onsteken pees. Maar wat het dan wel is…. Dat moet een MRI-scan nu gaan uitwijzen. De verzekeringsmaatschappij deed daar eerst nog wat moeilijk over, maar gisteren heb ik bericht gekregen dat ze de scan gaan vergoeden. 3 November heb ik een afspraak met één van de twee beste neurologen van Costa Rica. Tja, één van de twee beste….dan is de vraag natuurlijk hoeveel ze er hier hebben!

Maar we zitten niet bij de pakken neer, ik ben niet invalide, dus we kunnen echt nog wel wat leuke dingen doen. Op de foto zie je hoe we op een wandeling rond Paraiso van een tuinder allemaal verse kruiden meekregen.


IMG_5491_Paprikachips_uit_nederlandWandelen met nederlandse chips op zak

De wandeling die we maakten was overigens wél op doktersadvies. Want ik moest direct na de kuur flink de bergen in. Dat was namelijk de test of het een peesontsteking was of iets anders. Nou, na 5 uur wandelen voelde ik het wel, het was iets anders! Pijn in mijn heup, bil, hamstring en kuit. Evengoed hebben we prima genoten van de wandeling, het was lekker om er weer eens uit te zijn na al dat rusten. En de omgeving was prachtig. Als krachtvoer hadden we zelfs paprikachips uit Nederland mee. Mijn ouders hadden (op verzoek) een pakket naar ons gestuurd met diverse hoogst noodzakelijke dingen zoals paprikachips, bitterkoekjes en het Noord Hollands dagblad.


IMG_5599_De_bandSalsa, Salsa, Salsa ….. dus niet

Wouter was tijdens onze logeerpartij bij hen jarig, en werd 40! We zijn meegegaan naar uit eten en daarna naar een Jazzcafe met live band. Leuke die Salsa, maar zal ik die beweging ooit in mijn benen krijgen? Normaal gesproken kan ik mij prima uit de voeten maken op de dansvloer, maar met die Salsa, ik lijk we een nederlandse kaaskop, alsof ik totaal geen ritmegevoel heb. Nou dat klopt dan hier prima, het lukt met niet. En Bas heupwiegt lekker op de maat mee, en ik sta daar maar. Toch maar een keer een (prive)lesje volgen? De foto’s van de wandeling, de verjaardag en nog wat andere huis-tuin-en-keuken foto’s zijn toegevoegd aan het Paraiso-album.

Op BH-jacht in San Jose
IMG_5688_Bas_probeert_een_BH_te_kopenWe hadden al langer van Wouters gastvrijheid genoten dan gepland. Nu het met mijn heup/benen nog langer gaat duren vonden we het tijd worden Mark zijn kamer weer terug te geven en een hostel te zoeken in San Jose. En daar zitten we dan nu in een leuk hostel, wel weer wat duurder zo’n hoofdstad, en niet zulke goede bedden, maar erg gezellig. Het verblijf hier in de hoofdstad heeft Bas gebruikt om nieuwe BH’s te kopen. Op de foto zie je Bas haar eerste poging, in een winkel vol schoenendozen vol BH’s. Maar het bleek toch moeilijker dan gedacht. Ander maatvoering, en vooral andere smaak. Stevig voorgevormd en opgevulde BH’s zijn hier de mode. Ik vond de dames al zo enorm goed gevuld van voren! Nu begrijpen we waarom. Uiteindelijk heeft Bas toch nog iets gevonden in haar maat naar haar smaak. Helaas jongens, daarvan geen foto’s! In het albums van San Jose wat andere foto’s van San Jose.

We gaan nog wel op pad
We blijven niet de hele tijd hier wachten tot 3 november. Morgen gaan we richting de Caraibische kust voor een paar dagen, om dan vlak voor de afspraak weer terug te komen. Dus tot daarna!

groeten,
Bas en Eelco