Informatie over, en onze route door Panama

Uitzicht over La Palma, Darien, Panama

Na 1 jaar en 1 maand reizen komen we ons 8e land binnen: Panama, voornamelijk bekend van het panamakanaal. 29 januari 2006 hebben we het land per vliegtuig verlaten.

Laatste update: 29 januari 2006, Panama City

Vorige land / Previous country     Colombia

Algemene informatie

Officiële naam Republiek Panama
Ligging Midden-Amerika, aan de Caraibische Zee en de Grote Oceaan, tussen Colombia en Costa Rica
Hoofdstad: Panama
Oppervlakte: 78.200 km²
Staatsvorm: republiek
Inwoners: 2.845.847
Bevolking: de meerderheid van de bevolking is van gemengde Indiaans-blanke afkomst.
Talen: Spaans, Engels
Religies: rooms-katholicisme, protestantisme
Munt: Balboa en Amerikaanse Dollar

Geografie
Panama kent een oppervlakte die groter is dan die van Costa Rica. Het land wordt in de lengte doorsneden door twee gebergten. De Serrania de Tabasara heeft als hoogste piek een uitgedoofde vulkaan (Baru) met een hoogte van 3475 meter. De Cordillera de San Blas en de Sierra del Darien vormen samen de gebergten van het binnenland. De regio tussen de twee gebergten bestaat uit vruchtbare heuvels, valleien en vlakten en is dichtbegroeid met bossen.
Uit de gebergten ontstaan een groot aantal rivieren die uitmonden in de Stille Oceaan of de Caribische Zee. De belangrijkste rivier die op deze manier ontstaat is de Chagres.
Beide kusten van Panama bestaan uit een veelheid aan lagunes, baaien en golven. De Golf van Panama bevindt zich aan de Pacifische zijde en omvat de Archipielago de las Perlas die bestaat uit meer dan honderd eilanden. De Caribische zijde van Panama is bedekt met tropisch regenwoud, rijk aan tropische bloemen en planten. De Pacifische kant is begroeid met relatief droge gewassen.