Einde carretera austral

Even een kort berichtje, zonder veel foto’s. Want we begonnen wat ongeruste berichten te krijgen, onze lezertjes zijn natuurlijk verwend met redelijk frequente berichtgeving en nu duurt het even. We komen namelijk steeds zuidelijker in Patagonie en internet is hier niet zo dik gezaaid.

Bas zit nu in het zonnetje een boekje te lezen en ik (eelco dus) zit in het gratis internet van de bieb in Villa O”Higgins. Villa O’Higgins is een klein plaatsje, 500 inwoners en bevindt zich aan het einde van de weg door het chili gedeelte van Patagonie. Vanaf hier gaat Chili over in eilanden, fjorden etc. Om verder te reizen moet je hier met de boot, of terug naar het noorden en dan met de bus naar Argentinie. Wij willen hier met de boot naar Argentinie, maar die hebben net gemist. De boot zou nl a.s. woensdag gaan, maar is gisteren (maandag) al vertrokken. Fijn, nu moeten we moeten hier nu dus tot zaterdag wachten. Maar het hostel is prettig, en het dorp rustig en voorlopig het weer erg goed. Koud, maar mooi.

Vanaf hier is het dus de bedoeling dat we met de boot het O”Higgins meer oversteken. Dan moet je 20 Km lopen of paard rijdend de grens over naar Argentinie. En dan weer met een boot en een busje verder om in El Chalten, Argentinie te komen. En als het weer goed is gaan we, voordat we die 2e boot nemen, nog een hike dan van 2 dagen naar een gletsjer.

Als we dan in El Chalten zitten, willen we gaan hiken rond Mont Fitz Roy, dan naar El Calafate voor de gletsjers, dan naar Puerto Natal om naar het park Torres del Paine te gaan, dan via via naar Ushuaya echt in het Zuiden. Oftewel, we zijn hier in Patagonie nog wel even bezig. We zijn dus benieuwd hoe het weer het houd, want langzaam hobbelen we naar de herfst hier. Maar voorlopig is het weer hier goed.

We gaan hier een poging wagen om een echt verhaal op de site te plaatsen met nieuwe fotos, maar of dat gaat lukken….??

groeten, Bas en Eelco