Chocolade laden en relaxen op Grenada

Gelukkig voor ons verliep alles zoals gewoonlijk weer met vertraging, zodat wij (trainees en deckhands) wat meer tijd konden doorbrengen op dit mooie eiland. Met een eigen appartementje hadden wij luxe vrijheid om te kunnen kiezen wanneer we samen met de anderen wilden optrekken, en wanneer we lekker met z’n tweeën wilden zij.

Foto’s van het verblijf op Grenada

Op bezoek bij de Grenada Chocolate Company

Shimra proeft de chocoladeDinsdag zouden we de chocolade gaan laden, maar dat ging niet door. Wel gingen we die middag op bezoek bij de Chocolate Company. De gehele bemanning bleek makkelijk achterin een pick-up-truck te passen, dus met een wagen vol geladen blanken crosten we naar de noordkant van het eiland. De Chocolate Company zelf blijkt een bijzonder charmant huis te zijn met diverse kamers waar de verschillende processtadia van het chocolademaken worden uitgevoerd. Niks geen kille fabriek, maar ook geen amateuristisch gedoe. En de mensen zelf zijn schatten. We hebben de plantage gezien, de fabriek zelf en heeeeel veeeeel chocolade gegeten, plus de lekkere dingen die Wendy, de cholatier, ermee maakt, als nagerecht na het eten.

Laden van de chocolade en een feestje daarna

Chocolade ladenDe volgende dag werd dan toch de chocolade geladen. De koelruimte werd koudgemaakt en het laden kon beginnen. Puur handwerk, en voorzichtig, de dozen niet laten stuiteren! Na het laden kwamen de meeste werknemers van de Chocolate Company de boot bezoeken, wat voor velen de eerste keer was op de Tres Hombres. Er werden veel fotoshoots gedaan op de boeg, mooie stoere foto’s als resultaat. Lesley, onze kokin, had zich goed uitgesloofd op het eten. En met de nodige biertjes werd het nog erg gezellig op de Tres Hombres.

Tijd voor onszelf

Zelf chocolade malenNadat de chocolade geladen was moest alleen nog de motor van de dingy gerepareerd worden, wat betekende dat iedereen verder vrij had. Bas en ik hebben lekker een paar dingen in in de buurt van Sint George bekeken. Het Ford George (kan je overslaan), The Chocolate House (leuk en lekker),
the National Museum (aandoenlijk) en Grand Anse Beach. Maar verder ook lekker geluierd in ons appartementje. Een zalig schoon en comfortabel appartementje bij Cheryl (cheryl.sylvester@gmail.com) net buiten het centrum. Uitzicht op de haven van St GeorgeHet leuke is dat het in een niet toeristische stukje ligt, zodat de mensen je al snel gaan herkennen en je je er daardoor snel thuis voelt. Zo’n stuk leuker dan een kamer in een groot hotel.

Morgen weer zeilen hijsen, op naar Colombia

Grand Anse BeachVanavond als laatste maaltijd voor het zeilen nog even een goede hamburger gegeten in een strandtent op Grand Anse Beach. Want we kiezen morgen weer het ruime sop. De kapitein verwacht een goede wind, dus we zouden er snel kunnen zijn. We rekenen op een week(je) en dan komen we aan in Santa Marta, Colombia, waar we hopen onze vriend Sander weer te zien.

Foto’s

Foto’s van het verblijf op Grenada

 

Nagekomen video van de lokale televisie op Grendada:

https://www.facebook.com/gbntelevisionnews/videos/10157066354345464/