Drie dagen op pad

We zijn nu drie dagen onderweg, van Zaandam naar Sandhamn. De eerste kilometers van de ongeveer 2300 kilometer zijn afgelegd. De eerste dag is mijn goede vriend Rob met ons mee gefietst naar Huizen. Met hem, en nog een vriend, heb ik destijds in 1990 ook mijn Afrika reis gemaakt. De artikelen die we destijds voor de krant De Typhoon schreven kan je ook op deze site vinden. Die artikelen stuurde we per post naar ons pa, die schreef ze uit en stuurde ze dan naar de krant. Heel wat anders dan dat je nu gewoon op een mobieltje een artikel zit te dicteren aan Google die het vervolgens uittypt, waarna je er wat foto’s bij zet en het is klaar om te publiceren.

Vanaf Huizen reden we door de Flevopolder naar Dronten. Om de saaie rechte stukken dwars door de Flevopolder te vermijden zijn we langs het water gereden een leuke route maar wel veel vliegjes Dat is alvast oefenen voor Zweden dat bekend staat om zijn knutjes. In Dronten stonden we helemaal alleen op een kampeerterrein van de vereniging NTKC. Omdat we de eerste waren moet je dan de sleutel bij de boer daarnaast ophalen. Dan open je het wc hok, schrijf jezelf in betaal via pin en je hebt een prachtig kampeerterrein voor je alleen, wat een luxe.

Hadden we de voorgaande dagen volop zon, vandaag was het zowaar bewolkt. Maar de temperatuur was prima om te fietsen en we hadden bijna de hele dag wind mee dat ging lekker wow! We staan nu een campinkje net voorbij Hoogeveen.

Morgen fietsen we verder naar Emmen. Daar begint de GPS route naar Skagerrak. Die route fietsen we niet helemaal af want ongeveer bij Flensburg pakken we de Oostzee route richting Kopenhagen. In Denemarken kan je kamperen in Shelters. Dat zijn een soort blokhutten waar je gratis kan overnachten. Op Huizen hebben we daar al hele goede verhalen over gehoord, zo goed dat we er nog meer zin in krijgen dan we al hadden.