Back on track, maar voorzichtig aan

Na een blessurepauze van een week in Austerlitz zijn we afgelopen maandag, 23 mei, met de trein terug gegaan naar waar we gebleven waren: Neubörger. Vanaf daar gaan we rustig verder. Niet teveel kilometers op een dag en regelmatig een rustdag om de achilles niet over te belasten.

Wind in de rug

Wat daarbij helpt is dat we al vanaf het begin wind mee hebben. Dat zal ook wel eens anders worden maar voorlopig is het zalig fietsen, alsof je op een e-bike rijdt. Frustrerend is het dan wel als je daardoor alweer heel snel op de volgende camping bent en moet stoppen. Zo jammer, want het gaat zo lekker.

Het mooie weer is opgehouden

Het windje mee is dan fijn, het weer wordt steeds minder. We begonnen met zomers weer maar ondertussen is de herfst aangebroken, forse buien en onweer. Maar omdat we zo kort fietsen op een dag kunnen we dat prima tussen de buien door plannen. We hebben dus nog geen druppel regen gehad tijdens het fietsen.

Mijlpaal Sandstedt gehaald

Of we het verre Sandhamn bij Stockholm gaan halen deze reis valt nog de bezien. Maar vandaag is wel een andere mijlpaal bereikt, de bijna-naamgenoot van Zaanstad, Sandstedt. Net als Zaanstad is Sandstedt overigens ook geen stad maar een gemeente. En net als Zaanstad kom je er met de pont. Die pont kost je echter wel €2,70 per persoon enkele reis. Even met zijn tweeën heen en weer naar Brake aan de overkant voor een kop koffie wordt wel wat prijzig zo.

Hemelvaartsdag is Mannendag

Ook in Duitsland is het vandaag Hemelvaartsdag. Maar het viel ons al op dat we veel drinkende mannen zagen onderweg. Een boerenkar vol drinkende jongemannen. En groepen ouderen op de e-bike die op de hoek van de weg samen aan het drinken waren. Hemelvaartsdag blijkt in Duitsland dan ook vaderdag of eigenlijk mannendag te zijn. Een dag die veel mannen drinkend met vrienden doorbrengen. Wij deden een rondje mee met Bier und Bratwurst.

Bier und Bratwurst op Mannendag

Morgen Windkracht 6

We staan nu op een grote, beetje aftandse camping aan het water. Het had best leuk kunnen zijn, maar vaste staanplaatsen met vieze caravans, slecht onderhouden sanitair en waterkant en een dreun van een festival aan de overkant maken dat we morgen snel weg willen. De weersverwachting voor morgen is zonnig in de ochtend en windkracht 6 met regen in de middag. Het plan is dan ook om morgenochtend op tijd te vertrekken zodat we voor de middag op de volgende camping zijn.

Tot de volgende keer,

Bas & Eelco