Koude tocht langs gesloten bakkerijen

Een fijn onderdeel van de Duitse cultuur zijn de vele bakkerijen. Onderweg is dit een ideale plek voor koffie, thee, gebak of belegde broodjes. En als het wat kouder en natter wordt, zoals de laatste dagen, dan is het ook een fijne plek om even te schuilen en weer warm te worden, want ze hebben bijna allemaal een plek om te zitten. Ideaal dus!

Wel vijf bakkerijen onderweg naar Sollerup

Google gaf voor de route van gisteren naar Sollerup maar liefst 4 bakkerijen aan! Top want het zou een natte en koude dag worden. Ik had ze ook in de route in de Garmin Navigator gezet, want dan weet je hoe ver je nog moet tot de volgende droge warme plek.

Helaas bleek bakkerij nr 1 geen bakkerij te zijn naar een klein supermarktje zonder koffie en zonder zitjes. Op naar nummer 2. Daar arriveerden we om 11:03 en ze waren helaas net gesloten. We konden nog wel wat eten en frisdrank kopen, maar koffie en binnen zitten was er niet bij. Op een muurtje hebben we dat snel opgegeten, want je wordt snel koud bij 11 graden en harde wind. Op naar nummer drie, daar kwamen we om 11:55 aan. Ze sloten echter al om 12 uur, koffie mocht dus wel, maar binnen zitten helaas niet. Dus daar maar even op het bankje buiten gezeten en snel verder voor we te koud zouden worden. We rekenden al niet meer op nummer 4 en 5 en dat bleek terecht. De stoelen stonden al op tafel en er werd schoongemaakt. De hele 55 km hebben we dus zonder fijne pauze doorgereden.

Te weinig pauzes zo

Het doseren van de inspanningen en benodigde pauzes wordt zo wel heel lastig. Terwijl het wel nodig is voor mijn achilles. Als het mooi weer is kan je makkelijker zelf bepalen wanneer je een pauze neemt. Desnoods ga je langs de kant van de weg zitten en drink je je zelf meegebrachte koffie. Maar met koud en nat weer ben je afhankelijk van de faciliteiten. En die blijken dan ook nog eens dicht te zijn. Door het koude en natte weer zijn ook de rustdagen minder aantrekkelijk. De hele dag schuilen in je tent is af en toe prima maar als dat vaker moet gaat de lol er wel vanaf en wordt het aantrekkelijker om toch maar weer verder te fietsen.

Mooi weer in Flensburg

Vandaag is het echter prachtig weer En het was slechts 25 kilometer naar Flensburg. We gaan de was doen, kunnen lekker lunchen bij de tent, gaan dan de stad bekijken en onze plannen voor de komende dagen maken.

Tot de volgende keer

Bas en Eelco