Zweden! Regen! Onweer!

Met prachtig weer kwamen we gisteren aan in Zweden. We gingen met fiets en al met de trein vanuit Kopenhagen naar Malmö. Die trein gaat over ‘de brug’, bekend van de spannende Scandinavische thriller serie’ De Brug’. Daarin ligt een lijk, in tweeën gehakt, precies op de grens van Denemarken en Zweden op die brug. Deze keer lag er geen lijk, en kwamen wij na 40 minuten, gezond en wel, aan in het zonovergoten Malmö.

Wonen hier wel mensen?

Wat ons vooral opviel tijdens de ruim 50 km lange tocht van Malmö naar Trelleborg was hoe leeg het hier is. En dan bedoel ik dat er wel veel gebouwen zijn, huizen, veel scholen, bibliotheken sportcomplexen, speeltuinen en dat soort dingen maar geen mensen. Geen winkels en geen mensen op straat, terwijl het gewoon zaterdag was. Het voelde als een zondag in een uitgestorven land, heel raar.

Regen en onweer

Op de camping in Trelleborg hadden we nog een mooie namiddag en avond. Voor de volgende dag was echter regen voorspeld. Ondanks dat was ons plan wel om door te fietsen naar IJstad. Maar vanochtend bleek het behalve hard te regenen ook te onweren. En dan is doorfietsen niet verstandig. Dus een verplichte rustdag, beetje hangen in de tent en hopen dat alles droog blijft. Voor morgen is er ook regen voorspeld, maar minder dan vandaag, dus hopelijk kunnen we dan wel doorfietsen.

Verdere plannen

Vanaf hier heb ik de route op mijn Garmin navigatie ingedeeld in nog ongeveer 15 stukken van 50, 70 kilometer. Dat wil niet zeggen dat het nog 15 dagen fietsen is, het kan meer, het kan minder. En onderweg willen we nog wel wat dingen bekijken of dagen rusten maar dan hebben jullie een idee hoe ver het nog ongeveer is naar Stockholm en Sandhamn. Wat we daarna gaan doen weten nog niet.

Tot de volgende keer, hopelijk met droog en mooi weer.