Eelco als Heintje

Xela
Xela (uitspraak Sjela) is de korte naam voor Quetzaltenango. Xela is de 2e grote stad van Guatemala en een hoop mensen komen hier om Spaans te studeren. Dat hebben wij al in San Pedro gedaan, dus wij gaan hier niet studeren. Het blijkt nu ook dat het in San Pedro de helft kostte van wat het hier kost. Al met al geen slechte keuze dus om in San Pedro te gaan studeren. Het internetten is hier overigens ook spotgoedkoop, soms slechts 25 eurocent per uur. Maar vervolgens is het ook erg slecht. Slechte verbinding, oude computers, kleine schermen, noem maar op. We waren verwend in San Pedro.

 

Ons programma
We hebben hier een oude vriend ontmoet: Old Friend whiskey!Wij gebruiken de faciliteiten van een grote(re) stad om onze uitrusting aan te passen. Bas haar schoenen zitten namelijk niet goed meer. In San Pedro hebben we de schoenen laten repareren, maar daardoor ligt een drukpunt op Bas d´r kleine teen, met pijnlijke gevolgen. Op zoek dus naar nieuwe schoenen. Eelco is naar de kapper geweest. Er werd een keurige scheiding in zijn haar geföhnd, het leek wel Heintje. Onze kamer in het hostel heeft een kleuren TV, en aangezien het ´s avonds hier erg koud is (we zitten hier op 2300 m hoogte), trekken we ons lekker terug in ons knusse hokkie. Ook hebben we een oude vriend ontmoet: Guatemaltese whiskey, genaamd Old Friend! Best lekker voor 5 euro! In de amerikaans aandoende shoppingmall HyperPaiz hebben we bovendien heerlijk bruin brood gevonden en NEDERLANDSE KAAS!!!! gemaakt in Drachten. Mjammie!!!

Natuurlijke sauna Las Vahos
In de buurt van Xela ligt Las Vahos, een natuurlijke Sauna. Volgens onze reisgids was het een mooie wandeling ernaartoe. Dat klopte, alleen hebben we de sauna niet gevonden. Volgende keer beter, want we waren ook wat laat, en hadden geen tijd meer om verder te lopen en te zoeken.

Alle foto’s kan je vinden in het album van Xela. Het kaartje met onze route door Guatemala is ook geupdate.

 

Laatste update
Dit stukje hadden we van het weekend al geschreven, maar door de slechte internetverbinding was het niet gelukt de foto’s te plaatsen. Ondertussen is het nu wel gelukt. We zitten nog in Xela, en gaan morgen kamperen met uitzicht op de lavastromen van de werkende vulkaan Santiaguito. Het weekend gaan we de hoogste vulkaan van Centraal Amerika, de Tajumulco (4220m) beklimmen en daar ook kamperen. We gaan dus effe aan de conditie werken! Tot ziens!

Bas en Eelco