Schudden met die billen!

Vanuit Punta Gorda, Belize zijn we 26 november 2004 aangekomen in Livingston, Guatamala. Kay reist nog steeds met ons mee, want ze wil ook, net als wij Spaanse lessen gaan volgen in Guatemala.

Garifuna festival in Livingston
Livingston is ook een Garifuna dorp (zie de verhalen over Belize voor uitleg over Garifuna). In Dangriga maakten we hun feestdag mee, maar dat viel ons toen wat tegen. Het feest in Livingston wordt de 26e november gevierd, dus konden we dat ook meemaken.

@@@@@IM004527_Garifuna_ladiesEn dat was een stuk spontaner. Livingston zelf is al een stuk leuker dan Dangriga, beetje Carribisch, kleurig en fleurig. Er werden grote luidsprekers neergezet en er werd gedanst tot diep in de nacht. En wat schudden die billen! Fantastisch! Men draagt prachtige kleding, ruitjesstoffen in roze, blauw etc. Prachtig tuttige hoedjes op mooie ronde big mama´s. Een lust voor het oog. Zie de foto´s en het filmpje in het fotoalbum van Livingston. Indien het filmpje niet direct afspeelt, eerst lokaal opslaan (rechtermuisklik, oplsaan als….) en dan de lokale versie afspelen.

Rio Dulce
Livingston kan alleen per boot bereikt worden. Over de rivier de ´Rio Dulce´ (Zoete rivier), zijn we in het dorpje met dezelfde naam aangekomen. Rio Dulce was voor ons slechts een doorgangsdorp. De volgende dag zijn we namelijk in één keer naar San Pedro, aan het meer van Atitlan, gereden (zie het kaartje van Guatemala voor de ligging). In Rio Dulce hebben we nog wel onze uitrusting uitgebreid. Nu Kay nog met ons meereist maken we dankbaar gebruik van haar electrische waterkoker. In Rio Dulce vonden we de Guatemalteekse versie daarvan. Een interessant knutselwerk van electriciteitsnoer, een spiraaltje en een stukje steen. Het was even eng om uit te proberen, maar het werkt als een speer. Koken water in no-time. Zie o.a. de foto´s hiervan in het fotoalbum van Rio Dulce.

Beide albums kan je vinden in het nieuwe fotoalbum Guatemala.

Spaanse les
Op het moment dat we dit schrijven, 2 december 2004, hebben we er 2 dagen Spaanse les op zitten. We zitten in San Pedro, in een prachtige omgeving. San Pedro ligt aan een meer, omgeven door vulkanen. Het bergklimaat is een welkome afwisseling van de drukkende tropen. Behalve dat het er hier fantastisch uitziet en een zalig klimaat heeft is het ook nog eens de goedkoopste locatie van Guatemala om Spaans te leren. Ons hostel kost ons 10 euro per week voor een 2-persoons kamer. De cursus kost 40 euro voor 20 uur per week, en dat is dan privé-les! Internetten kost 80 eurocent per uur, een maaltijd 2 euro en salsa lessen zijn gratis. Jullie begrijpen waarschijnlijk wel dat we hier nog even blijven hangen. We hebben nog geen foto´s van al dit moois, want daar we hebben we nog alle tijd voor. Hasta Luego!