Spaanse les in San Pedro de Laguna

Spaans leren in San Pedro de Laguna
Samen met Kay hebben we ons ingeschreven bij de spaanse school van Casa Rosario. De lessen worden buiten in een tuin gegeven, onder een afdakje tegen al te felle zon. De tuin ligt aan het water en biedt een fantastisch uitzicht over het meer en de omliggende vulkanen. Het hostel waar we in verblijven, hoort ook bij de school. Leuk is dat het vol hangt met spaanse teksten. Dus of je nu je was doet, aan het koken bent of op de vierkante meter zit, Spaans zal je leren! “En Casa Rosario, no pienses tiempo. Cagas y estudias simultanemente“, oftewel….    

Bij Casa Rosario verlies je geen tijd, kakken en studeren doe je tegelijkertijd.

De les begint om 8 uur en eindigt om 12 uur, daarna doen we keurig ons huiswerk. De meeste leraren zijn vrouwlijk en zijn allemaal 2 koppen kleiner dan wij, net als de gehele bevoling van het dorp. Zie de foto´s van het dorp en het hostel en het spaans leren. Na 1,5 week spaanse les beginnen we nu voorzichtjes kleine conversaties met de lokale bevolking, spannend!!!

 

Vulkaan San Pedro

Vulkaan San Pedro
Het weekend is voor wat ontspanning. Samen met Kay heb ik de vulkaan San Pedro beklommen. Bas was niet bij haar studieboeken vandaan te scheuren en ging dus niet mee. Dat heeft Bas heel wat zweetdruppels gescheeld, want het was een steile klim; een stijging van 1,5 kilometer over 4 kilometer lengte. Meer dan 4 uur klimmen omdat we bovendien ook nog eens verkeerd zijn gelopen. Het leverde in ieder geval mooie foto´s op!

 

Heilige maagd Maria met veel kabaal onbevlekt ontvangen
Op 8 december wordt hier in San Pedro op een onvoorstelbare wijze de ontvangenis van Maria gevierd. Van 8 tot 12 uur middernacht wordt een processie gehouden rond de kerk. Normaal is dat slechts 5 minuten lopen, nu doen ze daar 4 uur over! Voor de processie uit gooien de bewoners onvoorstelbaar veel vuurwerk. Zoveel vuurwerk hebben we echt nog nooit gezien. Grote stapels van duizendklappers liggen klaar Straten vol vuurwerkom afgestoken te worden. Een onvoorstelbaar kabaal. Er komt geen einde aan! Verder nog heel veel siervuurwerk, waarbij ook nog wel eens wat mis gaat en in het publiek terecht komt. Een heel bijzondere, surrealistische avond. De foto´s van deze avond kunnen slechts een vage impressie geven van hoe het was. Tijdens het maken van het filmpje zijn we weer eens vergeten dat je de camera niet moet kantelen, want filmpjes kan je niet (zo eenvoudig) terugkantelen als foto´s. Houdt het hoofd dus maar scheef als je het filmpje wilt zien (overigens niet zo heel spectaculair hoor!).

San Pedro
Omdat we hier wat langer blijven zijn de foto´s van San Pedro in subalbums opgeslagen. Zie het fotoalbum van San Pedro voor alles van San Pedro. De omgeving van het meer van Atitlan waar San Pedro aan ligt heeft een eigen website: http://www.atitlanonline.com/. Daar kan je terecht voor meer informatie over dit gebied.

Wij gaan weer verder met het leren van Spaans…. gaan jullie nu ook weer aan het werk???

Adios, y hasta luego!
Bas en Eelco