Achter in de pickup

Achter in de pickup
Het vervoer hier rond het meer van Atitlan gebeurt grotendeels zoals hiernaast op de foto: achter in de pickup. Voor één Quetzal (10 cent) brengt de pickup je naar het volgende dorp. En er gaan heeeeel veeeeeel mensen in een pickup.

Ons zondagse uitstapje was 11 december naar San Marcus. Vanuit San Pedro is dat te zien aan de overkant van het meer. Het vervoer ernaartoe gaat per pickup. Voor 3 Q waren we dus in San Marcos, reken zelf maar uit hoeveel dorpen verder dat was. Terug was wat lastiger, want er kwam maar geen pickup. Dus maar een stuk gelopen. Heeft ons toch weer 1 Q gescheeld! Zie de foto´s hier.

 

Markt in San PedroMarkt in San Pedro
Voor onze dagelijkse boodschappen gaan we naar de markt. Op bepaalde dagen is deze markt echter uitgebreider. En zo rond de kerstdagen worden ook de kerstinkopen op de markt gedaan. Bas is op zoek naar wat kleding, want het is hier behoorlijk koud. Voor 1 euro heeft ze een trui gekocht. Het levert kleurige foto´s op, het is weer eens wat anders dan de markt in Zaandam.

 

Dagelijkse leven in San Pedro
Aangezien we nu niet meer rondreizen zijn de avonturen niet zo groot. Het is vooral naar school gaan, studeren, koken, eten, beetje uitgaan, lezen etc. Van dit al hebben we weer wat foto´s toegevoegd aan het album van San Pedro en het hostel.

Kaartje van het meer van Atitlan
Omdat het kaartje van Guatemala niet zo heel veel details laat zien van het gebied hierbij de kaart van het meer van Atitlan:

Kaart van Atitlan

Zie voor alle foto´s:
San Pedro
Guatemala